Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

Word eenFront End Development Expert! Nu aan de slag!

In de webontwikkelings industrie zijn ontwikkelaars en programeurs erop gefocust gebruiksvrienelijke, interactieve  en dynamische websites te ontwikkelen.Front End Development ondergaat momenteel revolutionaire veranderingen van statische tot zeer dynamische websites met interactieve kenmerken. Zo zijn de user interface en user experienceniet meer weg te denken gedurende web  ontwikkeling.

Front End Developers moeten samenwerken,  initiatief nemen en buiten de lijntjes durven te denken om een creatief en mooi design te ontwikkelen.

Word eenFront End Development Expert! Nu aan de slag!

Drie hoofdtalen voor Front End Development:

 • HTML
 • CSS
 • JavaScript

Als eenFront End Developer ben je verantwoordelijk voor:

 • het ontwerp en de ontwikkeling van de website
 • het optimaliseren van web applicaties die vlot functioneren, snel laden en schaalbaar zijn
 • het creëren van prototypes van gebruiksvriendelijke applicaties
 • het opbouwen van praktische gerbruikservaring op basis van dynamische methoden

HTML

HTML staat voor Hypertext Markup Language en is noodzakelijk voor Front End Developing. Het is een systeem van markeringen dat benoemd kan worden als de opmaaktaal en de basis van de website vormt. De opmaaktaal wordt gelezen door een browser die deze vervolgens omzet naar een webpagina. Met behulp van deze computertaal kunnen web ontwikkelaars de inhoud van de webpagina’s bepalen zoals indeling van paragraven, tekst, afbeeldingen…  om zo de gewenste stijl te verkrijgen.

Volg de volgende stappen om te zien hoe HTML eruitziet:

 1. klik op de rechtermuisknop
 2. klik op ‘view Page Source’
 3. De HTML pagina zal verschijnen

CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets en is zeer handig voor het opmaken van webpagina’s. HTML en CSS gaan hand in hand. Om als Frond End Developer aan de slag te gaan is een grondige kennis van beiden vereist. CSS is verantwoordelijk voor de look en feel van de website wat de wisselwerking met de gerbuikers aanstuurt. De webontwikkelaar kan met behulp van CSS stijlen in de HTML toevoegen om zo kleuren, lettertypes, titels… te veranderen. Wilt u meer weten over hoe dit exact te werk gaat? Contacteer het HTML Development team of de CSS Specialist.

JavaScript

JavaScript is een programeertaal. Wanneer je klaar bent met het ontwikkelen en stylen van een webpagina moet alles op hetzelde moment functioneren. Dit is waar JavaScript in beeld komt. JavaScript voegt functionaliteit toe aan een webpagina, het zorgt dat verschillende webpagina’s met elkaar intrageren. Dit is het logische gedeelte ven Front End Development. JavaScript is een coderingstaal die op de achtergrond blijft in tegenstelling tot HTML en CSS. Bijgevolg wordt het gebruikt door ontwikkelaars die zowel aan de voor- als achtergrond werken van een webpagina.

Laatste JavaScript werkkaders

 • AngularJS
 • ReactJS
 • jQuery
 • ExtJS
 • Backbone
 • Ember
 • Aurelia

Wat is je plicht als Front End Developer?

 • Opvolgen van de nieuwste praktijken van de Front End Development.
 • Het continu bijwerken van je eigen vaardigheden met de nieuwe technologieënen trends.
 • Steeds openstaan voor nieuwe ideeën alsook hiernaar op zoek te gaan.
 • Samenwerken met anderen aan bestaande ehn nieuwe ideeën.

Web designer techniekenvoorFront End Development

1.     Verantwoordelijke ontwerpen

Bij het opkomen van de mobiele generatie is het noodzakelijk om gebruiksvriendelijke applicaties te voorzien op mobiele apparaten. Websites moeten passen aan uiteenlopende schermformaten zonder dat de gebruiker hier last van ondervindt. Front End Development is bijgevolg verantwoordelijk voor het ontwikkelen van responsieve ontwerpen  die een optimale weergave vertonen voor verschillende schermformaten van tablets en smartphones.

2.     Moderne modeleertaal

Voor een moderne modeleertaal is het van belang in het bezit te zijn van een goede basis van de Front-End ontwikkeling van een website. Daarom leggen experts in webontwikkeling de nadruk op het creëren ven een goede web-ervaring door middel van dynamische pagina’s. Er wordt getracht nieuwe designs minimalistisch en simpel te houden volgens de laatste trends opdat er aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websites uit volgen.

3.     Het kaderwerk

Door middel van een goed kader is het eenvoudig structuur aan te brengen op een hiërarchische manier. Met behulp van CSS-klassen is het eenvoudig de orde en inhoud aan te passen ongeacht de stijl van de website.

Vaardigheden waarover een Front End Development moet beschikken

1.     Source Code Control

Naast het schrijven van een webpagina is het ook van belang deze te onderhouden en te optimaliseren. Hiervoor kan versiebeheersysteem zoals Git handig. Hierdoor kan meer controle over de code verkregen worden en kan de webpagina steeds groeien.

Over het algemeen, als je code te schrijven voor een bepaalde web development project, onderhouden en optimaliseren van de code is ook belangrijk. Voor dit, is er versiebeheer software zoals Git dat handig komt voor software-ontwikkelaars. Controle over de code helpt bij het handhaven van hun code en ook groeien als ontwikkelaars

2.     Web Performance

Eens een website ontwikkeld is moet er een grondig analyse genomen worden van de prestaties van de site als ook de laadsnelheid van de verschillende pagina’s, browser rendering… Dit vindt plaats om er zeker van te zijn dat er een hoge kwaliteits website afgeleverd wordt aan de klant en de gebruikers ervan.

We hopen dat deze uitleg u geholpen heeft om de basisprincipes van Front End Developing te begrijpen alsook de verantwoordelijkheden van een Front End Developer. Indien u nog vragen heeft kan u hiermee terecht bij ons team van hoogopgeleide en ervaren Front End Developers

More information on the Outsourcing Website Ontwikkeling, Website Ontwikkeling Specialist and Outsource CSS 3 Ontwikkeling Nedherland.

Related Articles

In-house Web Development tegenover Outsourcen: wat zijn de risico’s en wat levert het op?

 • May 4, 2018

Heeft u een eigen website? Het niet hebben van een website, in dit digitale tijdperk, betekent dat je een belangrijke […]

Top 5 trends die de UI vormen in 2018 en daarna

 • February 22, 2018

Het design landschap van de UI is zeer bewegelijk. Om concurrerend te blijven in deze snel veranderende omgeving moet je […]

In 2018 op zoek naar een efficiënte CMS? Dit moet je beslissen!

 • January 19, 2018

Het einde van het jaar is voor elk bedrijf een perfect moment om het jaar te evalueren, om lessen te […]

Leave Comment