Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

Werd Android nu zoeter of bitter? – De introductie van de ‘marshmallow 6.0’: de laatste versie

Hoewel de lancering van de nieuwe Android versie gepland stond voor mei 2015, komt hij uiteindelijk pas deze herfst. Google heeft zijn Android M gelanceerd, ook wel de Android Marshmellow. Het brengt veel nieuwe features, maar ook enkele vragen. De naam past bij Googles nomenclatuur, met productnamen als cup cake, éclair gingerbread, honeycomb, jelly bean, kitkat en lollipop. Laten we eens kijken of ook de Marshmellow je laat smikkelen.Android Marshmello 6

De Marshmellow heeft niet veel aanpassingen, maar maakt twee veranderingen mogelijk:

Android platform verandering

Final Permissions Interface voor gebruikers – Updates voor de interface en verbeterde permissions’ behaviour, ook wel korrelige app permissions. 

Verandering in API:

Updates voor de Finger API (API level 23) – hierdoor wordt het makkelijker om fouten te rapporteren en het zorgt voor betere ervaring met vingerafdrukken en inschrijvingen. Ook wordt het systeem betrouwbaarder.

Nieuwe features:

  • Visuele voice-mail
  • Roterend beginscherm (formaat landschap)
  • Nieuw thema
  • Het verwijderen van screenshots
  • Geen iconen voor de Status Balk
  • Nieuw systeem voor opslaan 

Maar de vraag blijft of de Marshmellow in staat is om het grootste probleem van Android aan te pakken.

Het veiligheidsmodel?

Onderzoekers hebben verscheidene bugs gevonden die Android telefoonsystemen bedreigden, en het wordt steeds moeilijker om deze op te lossen. Maar op de een of andere manier pakt de nieuwe versie de problemen met systeemveiligheid niet echt aan.

Vorige maand ontdekte security bedrijf Zimperium een bug genaamd Stagefright, die dodelijk bleek voor een Android telefoon. Een hacker kan een bericht versturen, waarna jij slachtoffer wordt. Deze bug vormt tot nog toe de grootste bedreiging, zo meldde het bedrijf.

Men zegt dat het buiten de macht ligt van Google om dit probleem op te lossen, hoewel Google zich wel bezighoudt met de bug. Maar het wordt erger: niet alleen Stagefright, maar ook een andere bug werd ontdekt in een Google patch.

Google stuurt geschikte patches naar producenten van telefoons. Vanwege de grote concurrentie en lage profit margins, proberen producenten de telefoon software te updaten voordat de telefoons verkocht worden. Dit is een probleem voor zowel grote als kleine telefoon producenten.

Als Google zijn belofte van maandelijkse updates wil waarmaken, moet het zijn beveiligingssysteem bekrachtigen. LG en Samsung, twee van de grootste hardware producenten, zijn bereid dit te ondersteunen. Android zal snel vertrouwen op verschillende security firms, omdat er iedere dag nieuwe zwakke plekken worden ontdekt.

Vergelijkingen tussen Android en Apple telefoon worden vaak gemaakt. Apple kan updates zelf implementeren, terwijl Android gebruikers problemen hebben met updates.

Vertel ons wat jij vindt van het Android beveiligingssysteem. Schrijf ons wat je denkt.

Neem contact op met ons als je een Android Application Specialist wilt inhuren voor de Android ontwikkeling van je project. Voor meer informatie, ga naar: http://helios-solutions.nl/technology/android-app-maker/

Related Articles

Wat is er nieuw in google apps?

  • March 11, 2016

De meeste van onze Android/smartphones Google-toepassingen die ongebruikt zich in onze telefoons bevinden . De meeste daarvan zijn ingebouwd, dus […]

Het ontwikkelen van een succesvolle video game met UX design

  • August 25, 2015

Video games zijn een van de beroemde en belangrijke dingen in deze nieuwe technologische wereld. Elke gadget zoals telefoons laptops, tablets […]

Leave Comment