Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

iOS 9 Recensie – voordelen waar je altijd naar op zoek was

De lancering van iOS 9 werd door velen in de gaten gehouden. Gebruikers van Apple technologie en fanatiekelingen over de hele wereld wachtten er met spenning op, aangezien de beta versie zo interessant leek. Daarnaast was iOS 8 voor velen een teleurstelling, dus iedereen wachtte om te zien wat iOS 9 zou brengen. Ontwikkelaars verspreidden geruchten over verschillende vrijgavedata en features en zorgden voor flink wat gegons. Nu is iOS 9 er eindelijk en het ziet er veelbelovend uit.

IOS 9 Recensie

IOS biedt twee grote voordelen:

Batterij besparen

iPhone en iPad gebruikers hebben geleerd om te overleven met lege telefoons. We weten al lang dat gebruikers dit als negatief ervaren. Hier moest dus iets op worden gevonden. De nieuwe update bevat een feature waarmee je batterij kunt besparen. iOS 9 bevat ook minder vertragingen, vervelende plugs en problemen met opladen. Licht aangepast aan de omgeving en proximity sensoren helpen je om batterij te besparen. Na de onsuccesvolle iOS 8, maakt iOS 9 zeker de verwachtingen waar.

Tijd besparen

In deze tijden van extreme werkdruk en tijdgebrek, biedt de iPhone features die je tijd besparen. Hij bevat geniale technologie die zowel spannend als tijdbesparend is. Je kunt je productiviteit verhogen via features met multi-tasking, ingebouwde applicaties en slimme siri. Deze zijn proactiever en laten je alles op tijd weten.

Top Features:

Apple iOS9 bevat vele verbeteringen. Hoe meer je ermee bezig bent, hoe verliefder je er op wordt.

 • Krachtige ingebouwde apps

IOS9 is een interessante update waarin zelfs de functies van je ingebouwde apps belangrijker worden. Mailen, surfen, notities, herinneringen, etc. zijn nu gebruiksvriendelijker. Je kunt kaarten en foto’s toevoegen aan je notities en tegelijkertijd ook andere apps gebruiken.

 • IPad vriendelijk

IPad gebruikers krijgen zeker buitengewone voordelen. Hun productiviteit en snelheid zal stijgen. Met belangrijke features zoals de Slide Over ben je in staat twee appes tegelijkertijd te openen. Met split View en Picture-in-picture kun je gemakkelijker multi-tasken. Maar vooral de QUICKTYPE feature biedt mogelijkheden. Deze helpt je om sneller dan ooit op je iPad te typen, op te maken en aan te passen. Short-cuts worden gemakkelijker dor de short-cut balk. Het is alsof je een nieuwe iPad hebt zonder er daadwerkelijk een aan te schaffen.

 • Siri nog slimmer

Ook Siri kreeg een update. Ze biedt nu een groter scala aan gespreksonderwerpen en ook vele opties voor antwoorden. Haar accuraatheid is verbeterd en dus kan ze je sneller resultaten geven. De update geeft antwoord en suggesties al voordat je een vraag stelt, alsof ze je gedachten kan lezen. Van een foto van je laatste zomervakantie of de verjaardag van je zoon tot een reminder onderweg, Siri zoekt het voor je uit. Ze is slim genoeg om je productiever dan ooit te maken, waardoor het leven steeds gemakkelijker wordt. Siri onthoudt ook de plaatsen waar je bent en zendt het lokale nieuws uit, zodat je altijd up to date bent.

 • Verbeterde prestaties

Met de update houdt je batterij het 1 uur langer vol. De proximity sensoren zorgen ervoor dat je apparaat niet aan gaat. De sensoren zorgen voor een nieuw, laag energieverbruik waardoor je batterij langer mee gaat. Updates zijn nu kleiner, waardoor je je telefoon niet leeg hoeft te maken om ze te kunnen downloaden. Voor iedere update krijg je een notificatie toegestuurd. Je kunt sneller scrollen en de animaties zijn mooier: alles bij elkaar dus zeker een betere gebruikservaring. Tenslotte is de beveiliging verbeterd, waardoor persoonlijke informatie, foto’s, documenten, etc. worden beschermd met Apple ID secure.

 • Ontwikkelaars – krijg de overhand

Deze update heeft ook ontwikkelaars veel te bieden. Het bevat API’s en diensten voor ontwikkelaars voor nieuwe categorieën van apps en features. Je kunt meeslepende games creëren en de functies van de app verbeteren, omdat je gebruik maakt van uitgebreidere zoekmogelijkheden en supporsystemen zoals HomeKit en HealthKit. Swift 2 verhoogt de snelheid en prestaties van apps. Er wordt gezegd dat het snel beschikbaar zal zijn als open source.

Andere voordelen:

 • Schets met je vinger met behulp van een handige lineal en tekenspullen
 • Aanpassingen in notities worden geupload voor alle apps en op de iCloud
 • Neem foto’s in je Notes app, en voeg notities toe
 • Maak van je to-do list een checklist
 • Met split view kunnen twee applicaties tegelijk actief zijn
 • Stream een video terwijl je op een andere app werkt met de Picture-in-Picture feature
 • Er zijn nieuwe toetsenborden beschikbaar voor Punjabi, Gujarati en Telugu, alsook uitgebreide ondersteuning voor transliteratie van en naar Hindi.
 • Met de short-cuts op het toetsenbord kun je gemakkelijk wisselen tussen apps en het zoeken met een draadloos toetsenbord. Interacties kunnen worden uitgevoerd met op maat gemaakte short-cuts.
 • Key-board Short-Cuts allows convenience in switching between apps and bringing up the search with a wireless keyboard. Interactions can be done through custom short-cuts. First sentence is unclear.
 • Zoeken wordt gemakkelijker met Siri, wat je ook intypt in de zoekbalk. Ze geeft suggesties voor contacten die vaak worden gebruikt en die je moet ontmoeten.
 • Krachtigere beveiliging met paswoorden van 6 karakters en twee-factor authenticatie features.
 • Je kunt makkelijk wisselen van Android naar iPhone via de Android Migration feature 

Is het het waard om de nieuwe Apple update te installeren?

Na zoveel lof, is het wel duidelijk dat iOS 9 goed nieuws is voor zijn gebruikers. Je kunt een aantal problemen ondervinden als je de update installeert op een wat ouder apparaat, maar afgezien daarvan is het een geweldige update in de technologie. 

Wat als mijn apparaat de iOS 9 update niet ondersteunt?

Miljoenen mensen zijn helemaal weg van Apple technologie, maar helaas kan niet iedereen iedere keer weer een nieuw apparaat betalen. Als je nog steeds plezier hebt van iOS features met oudere apparaten, dan is iOS 8.4.1 een uitkomst. Als je apparaat de nieuwe update niet ondersteunt, bekijk iOS dan eens. Als je niet bekend bent met het process, bekijk dan: http://www.gottabemobile.com/2015/08/13/how-to-downgrade-to-ios-8-4-from-ios-8-4-1/. Deze site kan handig zijn als je de nieuwe update niet prettig vindt.

Is dit een gratis update? Hoe werkt het?

Ja, de update is gratis en werkt op elke Apple iPhone of iPad. Zelfs op oudere versies kan de app worden geïnstalleerd. Het is snel en werkt goed op iPhone 6 Plus en iPad Air 2.

Eindoordeel:

Alles bij elkaar genomen is dit de beste update tot nog toe. Al lijkt de uitleg over de notificaties nog steeds wat vaag. Waarschuwen worden alleen verzonden als push notificaties en niet als berichten die het signaal beïnvloeden. Hierdoor moet je steeds opnieuw de instellingen veranderen.

All in all, this is the best update so far. Although clarifications on the Notifications bit still appears unclear. There are only alerts activated on push notifications and not a message which affects the signal, in turn forcing you to changes settings time and again. I don’t understand this second sentence.

We verwachten geen totale game changer. Maar de update bevat veel dingen die ons leven simpeler kunnen maken. We kunnen zeggen dat de update voldoet aan de verwachtingen, na de iOS 8. IOS9 heeft gebruikers zeker gelukkig gemaakt.

Hopelijk weet je nu alles wat je nodig hebt over de iOS 9. Voor meer informatie over zijn features, log in op http://www.apple.com/in/ios/whats-new/, de officiële apple website. Als je apps wilt bouwen voor deze update, ga dan naar www.helios-solutions.nl

Word productiever met deze nieuwe versie. Schrijf ons voor je mening, vragen en suggesties over deze nieuwe Apple update. We zouden graag weten wat de wereld ervan vindt. Als dit blog nuttig was voor je, like of share het. Dat waarderen we altijd.

Related Articles

Het ontwikkelen van een succesvolle video game met UX design

 • August 25, 2015

Video games zijn een van de beroemde en belangrijke dingen in deze nieuwe technologische wereld. Elke gadget zoals telefoons laptops, tablets […]

Leave Comment