Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

Hoe het niet hebben van een responsive design schadelijk kan zijn voor uw bedrijf.

Hoe het niet hebben van een responsive design schadelijk kan zijn voor uw bedrijf

Gebruikt u het internet voor toegang tot informatie? Dat doen we allemaal. En we zijn niet alleen meer beperkt tot onze desktops. We surfen met onze smartphones, tablets, laptops en zelfs smart TV’s. Uw klanten zijn hierop geen uitzondering! Voor uw website betekent dit dat deze via verschillende media wordt geopend en bekeken. Geen wonder dat de vraag naar onze responsieve webdesigndiensten enorm is toegenomen.

Is uw website responsive? Past uw website zich aan aan ieder scherm? Zo niet, weet u dan dat bijna 38 procent van de gebruikers stopt met het gebruik van een site met onaantrekkelijke lay-out? Weet u dat 70 procent van de gebruikers e-mails verwijderen die niet goed worden weergegeven op mobiele apparaten? Als u niet investeert in de ontwikkeling van een responsive website in dit tijdperk van mobiele telefoons, mist u de volgende voordelen:

Verkeer van mobiele gebruikers

Vroeger investeerden bedrijven in twee versies van één website – één voor desktopgebruikers en de andere exclusief voor de mobiele gebruikers.

Die mobielvriendelijke website ziet er ongetwijfeld goed uit op mobiele apparaten. Echter kunnen er problemen optreden en navigatie kan een uitdaging zijn wanneer u deze opent en bekijkt op mobiele apparaten met een hogere resolutie. Bovendien kost het hebben van twee versies van dezelfde website niet alleen tijd, maar brengt het ook hoge onderhoudskosten.

Vandaag de dag kunt u gemakkelijk samenwerken met een outsourcing responsive webontwerpbe drijf en een responsive website bouwen die even goed zal werken op alle apparaten met een andere schermgrootte.

Lagere onderhoudskosten van de website

Een responsive website biedt u lagere onderhoudskosten in vergelijking met het gebruik van twee versies van één website.

Responsive website ontwikkeling kan in het begin duur lijken. Echter kloppen de kosten wanneer u twee verschillende versies van dezelfde website onderhoudt en dit bij elkaar optelt.

Omdat het instellen van een responsieve website minder tijd kost en u geen twee versies van dezelfde website hoeft te onderhouden, houdt u ruime tijd over die u kunt besteden aan de kernprocessen van uw bedrijf.

Denkt u niet dat het de hoogste tijd is om in contact te komen met een responsive webdesignbureau? Zodoende kunt u verzekerd zijn van visueel aantrekkelijke ontwerpen en compatibiliteit tussen verschillende apparaten. Zo kunt u een groter publiek bereiken met een omnichannel-strategie.

Bied een naadloze gebruikerservaring

Dit is een van de belangrijkste voordelen die u misloopt als u geen responsieve website heeft. Wanneer uw klanten toegang krijgen tot uw website via apparaten zoals een mobiel of tablet, krijgen zij een vertekend beeld van uw website.

Echter hebben desktopgebruikers mogelijk geen problemen met het bekijken van uw website. Aangezien het aantal mobiele gebruikers de afgelopen jaren exponentieel is gestegen, zou de potentiële omzet die u heeft verloren enorm kunnen zijn.

Uw mobiele doelgroep zou door verschillende pagina’s moeten scrollen om te zoeken naar de informatie die zij willen hebben. Bovendien zou hun gebruikerservaring erg slecht zijn omdat ze door elkaar gegooide tekst en niet-uitgelijnde afbeeldingen zouden zien.

Uit statistieken blijkt dat 4 van de 5 consumenten winkelen op smartphones. Denkt u dat ze ooit graag terug willen komen naar uw website?

Om dergelijke scenario’s te voorkomen, raden onze experts op het gebied van webontwikkeling aan om het design van uw website te evalueren. Als u kiest voor responsive, zouden de voordelen op de lange termijn opwegen tegen de kosten die u nu zou moeten uitgeven.

De betekenis van een responsive design doet ons denken aan de legendarische Steve Jobs. Hij zei:

“Design is not what it just looks like. Design is how it works”

Aanpasbaarheid aan elke schermgrootte

Een ander belangrijk voordeel van een responsive website is dat deze zichzelf aanpast aan elke schermgrootte. Adoptie van Internet of Things (IoT) wint momentum in het bedrijfsleven.

Als uw website zich automatisch aanpast aan elk schermformaat van uw IoT-apparaten, vindt u dan niet dat dit een extra voordeel is?

Dit kan u zelfs een voorsprong geven op concurrentie doordat u zich kunt richten op doelgroepen met nieuwere apparaten (zoals smartwatches en verbonden apparaten) en u uw bereik kunt vergroten.

Hogere rang in Search Enging Results Page (SERP)

Last but not least: responsive websites eindigen zeer waarschijnlijk hoog in SERPs. Dit zou uw zoekmachine optimalisatie (SEO) inspanningen belonen.

Hoogwaardige inhoud en gebruikersgerichte ervaring kunnen u helpen uw verblijftijd te verlengen; het zorgt ervoor dat de sessieduur wordt verhoogd met een grotere betrokkenheid van de gebruiker.

Zelfs Google geeft voorrang aan responsive websites op de pagina met zoekresultaten en daarom beveelt het u een responsive web design aan. Bovendien zorgt het voor een geweldige gebruikerservaring op alle platforms en voor uw SEO-inspanningen.

Als u alle bovengenoemde voordelen aan uw concurrenten verliest, is het de hoogste tijd dat u nadenkt over een responsive web design.

Ga nu reageren

Nu u van plan bent een responsive website te bouwen, leren we u eerst de drie beste tools kennen die worden gebruikt om responsive websites te bouwen. Je kunt hier ook een aantal populaire en effectieve tools bekijken!

Foundation

Foundation

Als u op zoek bent naar een van de meest geavanceerde responsieve frameworks die zowel licht als schaalbaar zijn, dan moet u Foundation bekijken. Dit framework is erg populair bij ontwerpers en ontwikkelaars vanwege de out-of-the-box-faciliteiten.

Dit mobile-first en flexibele framework heeft een 12 kolommenraster dat kan worden geschaald naar elk formaat (gedefinieerd door de maximale breedte van de rij) met vooraf gebouwde lay-outs en aanpasbare bediening. Dit leidt daaruit af dat je ingewikkelde lay-outs kunt bouwen zonder dat je veel op maat gemaakte elementen nodig hebt.

Semantic-UI

Semantic UI

Semantic UI is een volledig responsive framework dat 3D-animatie ondersteunt inclusief bijbehorende elementen. Bovendien biedt het ook een aantal UI-componenten met real-time debug outputs, waarmee u kunt achterhalen wat er in de code aan de hand is.

Daarnaast is dit framework gestructureerd rond natuurlijke conversie van taal, waardoor webontwerpers en –ontwikkelaars worden gestimuleerd een taal te maken die kan worden gebruikt voor het delen van UI.

Dit framework is zeer efficiënt met een geweldige gebruikersinterfaceset die minder gebruikt: een CSS-pre-processor. Bovendien is het uitgerust met de capaciteit om een “uitgeschakelde” staat toe te voegen aan afbeeldingen en pictogrammen die later kunnen worden opgemaakt met verschillende kleuren en grootten.

UIKit

UIKit

UIKit biedt u een uitgebreide verzameling op HTML, CSS en JavaScript gebaseerde kleine en responsieve componenten die consistente naamgevingsconventies gebruiken. Deze componenten zijn niet alleen eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar kunnen ook eenvoudig worden aangepast en uitgebreid.

Het zal u in staat stellen voor een snellere ontwikkeling van robuuste webinterfaces waar uw publiek dol op zou zijn. Wist u dat dit modulaire front-end framework met succes is gebruikt om veel WordPress-thema’s te maken?

Wrapping up

We willen concluderen met de opmerking dat het niet hebben van een responsive design een synoniem is voor het verlies van veel geld, onderhoudstijd en potentiële conversies en klanten in de rij.

Waarom zou u niet in gesprek gaan met onze experts voor een evaluatie van uw huidige website? Het niet hebben van een responsive design kan een bedreiging vormen voor onderhoud en overleving van uw bedrijf, vindt u niet? Laten we praten: wij horen het graag!

U kunt ook opmerkingen over deze blog achterlaten en een gesprek met ons beginnen in de comment sectie hieronder.

Related Articles

Hoe draagt een responsive website bij aan je business drive?

  • October 26, 2015

Hoor je veel van je websitegebruikers brommen omdat ze niet dezelfde website op hun mobiele telefoon of tablets kunnen bezoeken […]

Leave Comment