Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

Magento vs. Shopify: welke past beter bij de ontwikkeling van uw E-commerce?

5 min. read time

Magento-vs.-Shopify

Het juiste platform kiezen om uw online winkel te runnen is een ware uitdaging in een competitief segment als E-commerce. In deze blog vergelijken we Magento en Shopify en bieden we handvaten waarmee u kunt beslissen welke technologie beter bij de ontwikkeling van uw E-commerce oplossing past. Onder Magento wordt in deze blog de Magento Community versie verstaan.

Voordat we diepgaande aspecten van het platform verkennen, is het voor u van cruciaal belang dat u de fundamentele verschillen kent:

  • Magento Community is gratis en open-source software, terwijl Shopify een commercieel product is en u ervoor moet betalen.
  • Met Magento moet je zelf hosten en enkele Magento ontwikkelings- en programmeervaardigheden hebben om je Magento winkel te bouwen. Shopify is een gehoste oplossing: uw winkel wordt door hen gehost.

Nu u zich bewust bent van deze primaire verschillen, kunnen we een vergelijking maken tussen de twee populaire E-commerce platforms.

Kenmerken van de E-commerce platforms

Winkelfunctionaliteiten: de basis

Beide platforms hebben een rijk aanbod aan eenvoudige online winkelfaciliteiten, goed voor zowel gebruik als onderhoud. Shopify is echter eenvoudiger te installeren, te configureren, in te stellen en te gebruiken.

Voorraadbeheer

Wanneer u kiest voor het startersplan ($14 per maand) van Shopify, kunt u maximaal 25 product items toevoegen. Wanneer u kiest voor andere plannen, is het aantal product items onbeperkt. Met Magento Community is er ook geen dergelijk limiet.

Belangrijk hierbij is dat wanneer u teveel producten toevoegt in uw Magento winkel, de prestaties van de hostserver en de laadsnelheid van de website ernstig kunnen worden aangetast. Aangezien Shopify een volledig beheerde en gehoste oplossing is, hoeft u zich hier niet druk om te maken.

Berekening van verzendkosten

De berekening van verzendkosten is een van de basisaspecten voor een E-commerce website die fysieke goederen online verkoopt. Zowel Shopify als Magento Community geeft klanten deze mogelijkheid.

Een kortingscode creëren

Met uitzondering van het startersplan van Shopify, faciliteren beide platforms het aanmaken van kortingscodes en bijbehorende berekeningsfunctionaliteiten.

Betalingsmogelijkheden

Shopify ondersteunt meer dan 70 gateways voor betalingen; Magento Community een veel kleiner aantal. Met Magento kunt u echter veel meer gateways toevoegen via add-ons van derden.

Thema’s en sjablonen

Magento heeft wat dit betreft grote voorsprong op Shopify. Het biedt een grotere verzameling thema’s en sjablonen waarmee u uw e-winkel kunt inrichten in lijn met (de waarden van) uw merk.  Hoewel Magento een groter aantal gratis thema’s aanbiedt dan Shopify, biedt Shopify meer moderne thema’s aan.

Premium thema’s zijn beschikbaar op beide platforms, echter verschillen de prijzen enorm. Shopify thema’s zijn verkrijgbaar vanaf $80, terwijl in Magento betaalde thema’s verkrijgbaar zijn vanaf slechts $1.

Beide platforms bieden u de flexibiliteit om te voldoen aan eisen van een responsive ontwerp, met zowel gratis als betaalde responsive sjablonen.

Beschikbaarheid van apps en add-ons

U kunt de functionaliteiten van uw online winkel op verschillende manieren eenvoudig uitbreiden en verbeteren, met meer dan 100 apps en add-ons voor Shopify en meer dan 5000 apps en add-ons voor Magento.

Mogelijkheden in SEO

Het is uiterst belangrijk om steeds meer organisch verkeer via zoekmachines naar uw online winkels te leiden. Beide platforms vertonen vrijwel gelijke SEO-mogelijkheden met goede optimalisatiefuncties en-voordelen om u hierbij te helpen.

Meertalige ondersteuning

Terwijl u zich richt op wereldwijd publiek, kan een meertalige website toegevoegde waarde bieden voor uw bedrijf door het een lokale touch te geven. Magento biedt hierin voordeel omdat het meer ingebouwde meertalige ondersteuning biedt dan Shopify. Shopify biedt deze mogelijkheid met behulp van apps van derden.

Aanpassingsmogelijkheden

Als het gaat om aanpassingsmogelijkheden, bieden beide platforms de flexibiliteit om onbewerkte HTML/CSS code rechtstreeks via een geavanceerde interface te bewerken. Zo krijgt u dus controle over zowel het ontwerp als de look en feel van uw e-winkel.

Met Shopify kunt u eenvoudig de fundamentele kenmerken (lettertypen, kleuren et cetera) van uw webshop wijzigen. In Magento kunt u de open-source code op elke gewenste manier wijzigen, mits u goed kunt werken met HTML/CSS-codering en webprogrammering.

Blogging functionality

Bloggen is een zeer belangrijke functie om zoekverkeer en de verkoop van uw E-commerce website te stimuleren. Deze functionaliteit is geïntegreerd in het Shopify platform. Dit kan echter ook met Magento, door een gratis plug-in te gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Beide E-commerce platforms worden geleverd met een gebruikersinterface die doordacht en ontworpen is, zodat winkeleigenaars de winkel gemakkelijk kunnen runnen.

Belangrijk is dat Shopify een gehoste oplossing is en wordt geleverd met een wizard-modus. Met deze wizard kunt u uw winkel heel gemakkelijk opzetten; Magento heeft deze functie niet.

Bovendien zou u met Magento uw eigen hosting moeten aanschaffen en een eigen winkel moeten opzetten door een Magento Certified Developer in te huren.

Snelheid en prestaties

Het succes van een e-commerce website hangt af van vele factoren. Onder andere snelheid en prestatie zijn cruciaal. De gebruikers van vandaag prefereren websites die snel laden. Wanneer dit meer dan drie seconden duurt, zouden ze uw site kunnen verlaten en naar uw concurrenten kunnen gaan.

In vergelijkingen tussen de twee platforms wordt vaak geconstateerd dat Shopify websites sneller zijn en sneller worden geladen dan Magento websites.

Wanneer u uw website laat ontwikkelen door een professionele en ervaren Magento Development Solutions Provider kan dit u echter zeker helpen met de prestaties en snelheid van uw Magento winkel.

Veiligheid

In het digitale tijdperk kopt het nieuws over cybercriminaliteit vaak de kranten. Het veiligstellen van uw online winkel is van groots belang en tevens meestal de grootste zorg.

Hoewel Shopify voldoet aan de PCI DSS-normen niveau 1 en het u de SSL-codering biedt om een veilige webshop te hebben, biedt Magento u de flexibiliteit om uw e-winkel zo veilig te maken als u wilt.

Magento brengt regelmatig patches en updates uit. U kunt een robuuste webwinkel bouwen en beveiligen wanneer u de ontwikkeling van uw E-commerce toevertrouwt aan een professioneel en ervaren Magento ontwikkelingsbureau.

Community support

Ongeacht het platform dat u kiest: community support is cruciaal om een vlotte werking van uw e-commerce website te garanderen.

Magento heeft wereldwijd een grotere community dan Shopify, wat betekent dat u in grote mate toegang hebt tot zowel ondersteuning als beschikbare oplossingen krijgt voor al uw Magento-gerelateerde problemen. U kunt duizenden handelaars en Magento ontwikkelaars ontmoeten op evenementen en bijeenkomsten, die vaak over de hele wereld plaatsvinden.

In de online handelarengemeenschap versnelt de populariteit van Shopify ook. Echter, wanneer u een krachtig ondersteuningssysteem nodig heeft, zal u moeten kiezen voor hun premium-plannen. Magento daarentegen heeft een beter ondersteuningssysteem voor de basiscommunity versie zelf.

Kosten verbonden aan elk platform

De Magento Community versie is open-source, dus hoeft u geen enkele vergoeding te betalen voor gebruik. Echter moet u wel uw hostingdiensten aanbieden en dit kost u minimaal $5 tot $100.

Shopify daarentegen biedt vier afzonderlijke abonnementen die maandelijks kosten in rekening brengen, variërend van $14 tot $299 voor het Advanced plan.

Met Shopify worden bandbreedtekosten niet apart in rekening gebracht. Bij Magento hangen de kosten af van de door u gekozen hostingprovider.

Welke zou u kiezen?

Zowel Shopify als Magento Community zijn rijk aan features. Beiden zijn zeer betrouwbare E-commerce platforms met elk hun eigen voordelen.

Als u een Magento ontwikkelaar kunt inhuren, kunt u gebruik maken van alle flexibiliteit en robuustheid die dit zeer populaire digitale handelsplatform u biedt.

Daarentegen is Shopify precies wat u zoekt als u op zoek bent naar een volledig beheerde en zelf-gehoste service.

Welke zou u beter passen en waarom? Laten we hierover in gesprek gaan! Start de discussie in de comment-sectie hieronder.

Related Articles

M-commerce stats, feiten en trends om u vooruit te houden in 2018 [Infographic] – Helios Solutions

  • April 13, 2018

Vandaag de dag draait winkelen om online winkelen, in hoge snelheid en slechts één klik verwijderd van het comfort van […]

Is Magento 2 het best passende e-commerce platform voor u?

  • April 12, 2018

De e-commerce-industrie wordt met de dag concurrerender omdat u gebruik kunt maken van grotere markten die door internet zijn geopend. […]

4 handige tips om uw mobiele conversies voor E-commerce te optimaliseren

  • December 15, 2017

De E-commerce-industrie heeft in de loop van de jaren een fenomenale groei doorgemaakt en de wereldwijde E-commerce omzet wordt dit […]

Leave Comment