Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

8 prominente redenen waarom Drupal wordt gezien als hetmeest veilige CMS

drupal security

Drupal is het op drie na meest gebruikte CMS ter wereld en wordt beschouwd als het veiligste van de drie open source CMS’s (Drupal, WordPress en Joomla!). In de post van vandaag zullen onze Drupal ontwikkelingsdeskundigen een lijst samenstellen van acht solide redenen waarom u Drupal kunt vertrouwen met uw zakelijke website.

Laten we vooraf eens kijken wat Drupal’s oprichter en projectleider Dries Buytaert te zeggen heeft over Drupal-beveiliging. Volgens hem zijn er vele redenen die Drupal veilig maken, waaronder:

 • Open source ontwikkelingsmodel: Dries zegt dat tegen de tijd dat hij bij een patch in DrupalCore komt, het gebruikelijk is dat 20-30 meer mensen het hebben gezien. Deze extreme pre-beoordeling is mogelijk vanwege het open source-ontwikkelingsmodel van Drupal, wat ongebruikelijk is om te vinden in een bedrijf met eigendomsrechtelijke software.
 • Toegewijd veiligheidsteam: Er zijn bijna 30-40 mensen in het Drupal-beveiligingsteam, hiermee is het veel groter dan het beveiligingsteam van een vergelijkbaar gespecialiseerd softwarebedrijf.
 • Het bereik van Drupal: bijna 2 procent van de websites van de wereld wordt mogelijk gemaakt door Drupal. Omdat veel overheidsinstellingen en ondernemers Drupal gebruiken, voeren ze meestal een formele beveiligingscontrole uit op de broncode. Daarom is het niet fout om te zeggen: “Drupal wordt meer dan wat dan ook gecontroleerd”.

Voordat we dieper ingaan op de aspecten die Drupal veilig maken en een platform waar u uw site op kunt vertrouwen, laten we ons schikken naar de woorden van ‘s werelds beroemdste hacker, Kevin Mitnick. Op de vraag: “Hoe gemakkelijk is het om een ​​systeem te hacken? Antwoordde hij: ” Bij elk type besturingssysteem dat ik wilde hacken, compromitteerde ik in feite de broncode, waarop ik het kopieerde naar de universiteit omdat ik niet genoeg ruimte had op mijn 200 megabyte harde schijf.”

Omdat de broncode van Drupal een extreme pre-review ondergaat en meer dan enige andere code ter wereld wordt gecontroleerd, garandeert dit dat deze de meest concrete beveiliging heeft.

Quote

Laten we nu naar overgaan naar de acht punten die het feit bevestigen dat Drupal de meest concrete beveiliging heeft en waarom het wordt beschouwd als het meest veilige CMS:

1. Grote en boeiende community

Drupal heeft een van de grootste en meest betrokken communities ter wereld met meer dan 1 miljoen ontwikkelaars, trainers, coördinatoren, strategen, ontwerpers, redacteuren en sponsors aan boord. Ze werken gezamenlijk, proactief en continu om het platform vorm te geven en de code en functionaliteit te reviewen.

Met al deze ogen die voortdurend kritisch kijken naar de code voor fouten, wordt ervoor gezorgd dat eventuele gevonden kwetsbaarheden aan het veiligheidsteam worden gemeld en snel worden behandeld.

Dus elke ernstige kwetsbaarheid die zijn weg vindt naar de officiële DrupalCore-release wordt als een uiterst zeldzame mogelijkheid beschouwd.

2. Drupal-beveiligingsteam

Aangezien miljoenen websites werken op Drupal, is de beveiliging van dit platform de primaire focus van de community. Daarom werd in 2005 een beveiligingsteam van Drupal opgericht, bestaande uit 40 beveiligingsdeskundigen van over de hele wereld. Ze analyseren en identificeren beveiligingskwetsbaarheden in de DrupalCore en modules die door de community worden bijgedragen.

Het team corrigeert deze problemen vervolgens door middelen en hulp te bieden; ook door documentatie over veilige codeermethoden vrij te geven om ontwikkelaars te helpen hun sites te beveiligen door beveiligingsgerelateerde problemen in hun code te verhelpen.

3. Voldoet aan OWASP-standaarden

Drupal is beveiligd door het ontwerp, met andere woorden, het is zo ontworpen dat het effectief voldoet aan alle beveiligingsstandaarden die zijn ingesteld door het Open Web Application Security Project (OWASP).

OWASP is een wereldwijde liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor het verbeteren van de beveiliging van software. De organisatie heeft een lijst met top 10 veiligheidsrisico’s geïdentificeerd, zodat software voor hen actief wordt gescreend om toekomstige veiligheidsrisico’s te voorkomen:

 1. Injectie
 2. Verbroken authenticatie en sessiebeheer
 3. Cross Site Scripting – XSS
 4. Onveilige directe objectreferentie
 5. Beveiliging Verkeerde configuratie
 6. Gevoelige gegevensblootstelling
 7. Ontbrekende toegangscontrole op functieniveau
 8. Cross Site RequestForgery – CSRF
 9. Componenten met bekende beveiligingslekken gebruiken
 10. Niet-gevalideerde omleidingen en doorsturen

Drupal is gebouwd op een uitgebreide set API’s en u kunt algemene veiligheidsrisico’s beperken door het juiste gebruik ervan. Bovendien behandelt Drupal ook elk van de bovengenoemde OWASP top 10 veiligheidsrisico’s effectief.

4. Stabiele en veilige codebase

Hoewel Drupal een open source-software is, is de basis van de kerncode zeer stabiel en veilig; dankzij de vaardigheid van het Drupal-beveiligingsteam om de kans op fouten te minimaliseren. Ze onderzoeken elke module die een gebruiker heeft ingebracht grondig en keuren deze vervolgens goed om deze beschikbaar te maken voor de gemeenschap.

Bovendien als u tot de Drupal-community behoort, hebt u ook de bevoegdheid om een ​​code te downloaden en elk probleem of elke bug die u identificeert te melden.

5. Wachtwoordbeveiliging

Wanneer u Drupal voor de eerste keer installeert, wordt het wachtwoord gecodeerd in de database opgeslagen. Uw wachtwoord wordt vaak gezouten en gehasht om woordenboek- en brute force-aanvallen te beperken.

Zouten is een methode om wachtwoorden tijdens opslag te beschermen door willekeurige gegevens, zout genaamd, toe te voegen aan het wachtwoord, dat vervolgens wordt verwerkt met een cryptografischehash-functie. Het doel van zouten is om het kraken van het opgeslagen wachtwoord bijna onmogelijk te maken en tegelijkertijd veiliger en complexer dan het gehashte equivalent van het door de gebruiker ingevoerde wachtwoord.

De wachtwoordbeveiliging wordt vervolgens verder verbeterd door het toevoegen van veel door de gebruiker bijgedragen modules om SSL-certificaten en 2-factor-authenticatie te ondersteunen.

U kunt ook single sign-on-systemen zoals Google-aanmelding of OpenID integreren om uw gebruikers een andere inlogoptie te bieden.

6. Geautoriseerde toegangscontrole

Met Drupal kunt u toegangscontrole instellen die volledig bevoegd is. Met andere woorden, hiermee kunt u gecategoriseerde accounts voor verschillende categorieën websites maken.

Als u bijvoorbeeld een blog maakt, kunt u verschillende machtigingsniveaus instellen en schrijvers, editors of uitgevers beperken tot hun gedefinieerde rollen. Het gebruikersaccount kan dus afzonderlijke toegangsbesturingselementen hebben voor gebruikers met verschillende rollen.

Deze functie verbetert de beveiliging van uw toepassing door gebruikers te beletten taken uit te voeren die ze niet mogen uitvoeren en zorgt er dus voor dat de appglitch-vrij blijft.

7. Database-encryptie

Met Drupal kunt u het configureren om de database op verschillende niveaus te versleutelen. U kunt de hele websitedatabase of specifieke delen van de database versleutelen, zoals gebruikersaccounts, inhoudstypes, formulieren, enz.

Dankzij deze uitstekende coderingsniveaus kunt u Drupal zo configureren dat het voldoet aan de codewoorden van de codeerindustrie of aan verschillende privacystandaarden zoals PCI en HIPPA.

stat

8. Drupal heeft ingebouwde beveiligingsrapporten

Wilt u topbeveiliging voor uw CMS garanderen? Zorg ervoor dat uw website correct is geconfigureerd en dat de software en de eventuele invoegtoepassingen of plug-ins up-to-date zijn.

Het ideale vanDrupal is dat het wordt geleverd met de functie van het verstrekken van meldingen betreffende het bijwerken van details en aanbevelingen. Dit is om ervoor te zorgen dat eventuele kwetsbaarheden op uw site onmiddellijk worden gepatcht.

Nu hebt u de sleutel om uw website te beveiligen en exploits door cybercriminelen te voorkomen.

Kortom

Drupal wordt om de volgende redenen beschouwd als het meest veilige CMS: constante screening van broncode, veilige gebruikerstoegangscontroles, eersteklas beveiliging, een boeiende community en meer. Dat is de reden waarom Drupal door vele overheids- en onderwijsinstellingen en door industriereuzenwordt gebruikt.

UNESCO, het Witte Huis, de Universiteit van Harvard, Fox News, Tesla Motors, Lamborghini en Walt Disney zijn slechts enkele vooraanstaande namen die gebruik maken van Drupal.

De nee-zeggers benadrukken echter de complexiteit van Drupal als zijn con. U kunt dit enige nadeel gemakkelijk overwinnen door samen te werken met een Drupal-ontwikkelbedrijf zoals wij. Hiermee sluit je aan bij de massa van toonaangevende merken die hun zakelijke websites hebben toevertrouwd aan Drupal.

Welk kenmerk van Drupal prikkelt je het meest? U kunt als eerste een gesprek beginnen door hieronder uw opmerkingen achter te laten.

Related Articles

Hoe optimaliseer je een Drupal 8 E-Commerce website for Big Data?

 • April 6, 2018

Het concept van Big Data is niet nieuw en het heeft het e-commerce-rijk met storm veroverd. Het heeft online retailers […]

Waarom bedrijven kiezen voor Drupal voor de ontwikkeling van futuristische web apps

 • November 30, 2017

Het web evolueert continu en dat geldt ook voor het verwachtingsniveau van consumenten. Het digitale landschap van vandaag wordt gekenmerkt […]

Leave Comment