Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

Hoe optimaliseer je een Drupal 8 E-Commerce website for Big Data?

Het concept van Big Data is niet nieuw en het heeft het e-commerce-rijk met storm veroverd. Het heeft online retailers in staat gesteld om de eisen van klanten te beoordelen door hun eerdere aankoopgedrag te observeren.

drupal ontwikkeling

Het is dan ook geen wonder dat veel e-commerce-eigenaren ons benaderen met Big Data-projecten, om deze te gebruiken om concurrentievoordeel te behalen. Een van onze klanten benaderde ons met een middelmatige Drupal e-commerce website om deze te optimaliseren voor Big Data.

Als Drupal-ontwikkelbedrijf zijn we bekwaam in het verbeteren van de prestaties van Drupal-websites die alle uitdagingen die in de weg staanoverwinnen. In de post van vandaag bespreken we hoe we de prestaties op een Drupal 8-website kunnen verbeteren, maar laten we eerst bespreken hoe belangrijk Big Data is voor onze nieuwe lezers.

Waarom is Big Data belangrijk?

Big Data betekent, zoals we weten, een grote hoeveelheid gegevens die op verschillende manieren wordt verzameld, opgeslagen en geanalyseerd om bruikbare inzichten te verkrijgen die door uw organisatie kunnen worden gebruikt om een weloverwogen beslissing te nemen en de efficiëntie te verhogen.

gegevens

Big data kan worden begrepen via drie dimensies, de 3Vs Big Data genaamd – volume, ‘velocity’ en variëteit.

Volume - Vandaag de dag worden ondernemingen overspoeld met steeds grotere gegevens in alle soorten, waarbij zelfs petabytes aan informatie wordt vergaard. De gegevensbronnen omvatten sociale media, zakelijke transacties, sensorgegevens en informatie van verschillende apparaten.

Velocity - De Big-data moet worden gebruikt tijdens het streamen, met name voor tijdgevoelige processen zoals het detecteren van fraude. Ook moeten gegevens in realtime worden geanalyseerd om de waarde ervan te maximaliseren.

Variëteit- Gegevens kunnen in elk vorm en grootte komen welke gestructureerd of ongestructureerd zijn; zoals sensorgegevens, tekst, audio, video, logbestanden, enz. Wanneer deze gegevens samen worden geanalyseerd, kunnen nieuwe inzichten gevondenworden.

statdata

Het belang van Big Data draait om hoe efficiënt u uw gegevens kunt gebruiken en deuren kunt openen met eindeloze mogelijkheden. Big Data kan u helpen:

  • Om kosten te verlagen door efficiëntere manieren van zakendoen te identificeren.
  • Om een ​​geïnformeerde beslissing sneller te nemen.
  • Om nieuwe producten te creëren volgens de vereisten van de klant.
  • De marktomstandigheden beter te begrijpen door het koopgedrag van klanten te analyseren.
  • De online aanwezigheid van uw bedrijf verbeteren en controleren door sentimentanalyse uit te voeren.

U weet hoe belangrijk het is om de prestaties van uw website te verbeteren voordat u Big Data gebruikt voor uw e-commerce website. Laten we kijken hoe ons team van Drupal Specialisten de prestaties van een Drupal 8 e-commerce website heeft verbeterd.

Hoe zorgenDrupal SpecialistsvoorPerformance Optimization in Drupal 8?

Een multi-vendor e-commerce site zal kolossale gegevens bevatten op het gebied van producten en productcategorieën, zoekvolumes, verkeer, etc. Het is dus erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw website bereikbaar blijft wanneer er veel verkeer is.

Er zijn specifieke modules, hulpmiddelen en technieken in Drupal 8 voor prestatie-optimalisatie, een populaire techniek is caching.

Caching

Caching is een proces voor het opslaan van webgegevens (HTML, CSS, afbeeldingen) of leesbare inhoud in een toegankelijke ruimte genaamd cachegeheugen wanneer een gebruiker voor de eerste keer om webpagina-inhoud op uw site vraagt. Als gevolg hiervan is het laden van een webpagina bij volgende aanvragen van dezelfde pagina sneller omdat de opgeslagen gegevens worden opgehaald en weergegeven aan gebruikers.

In Drupal-websites worden de gegevens voornamelijk in de cache opgeslagen in de database.

Drupal 8 corecaching-technieken

Ons team van Drupal-ontwikkelingsexperts stelt voor om eerst te controleren of “Interne dynamische paginacache” en “Interne paginacache” zijn geïnstalleerd. Na installatie moet u ervoor zorgen dat ze standaard zijn ingeschakeld, zoals in de onderstaande schermafbeelding wordt getoond:

Interne dynamische pagina-cache: deze module wordt gebruikt voor elke gebruiker, zowel een anonieme als ingelogde gebruiker.

Drupal-Cache-Configuration

Interne paginacache: als u de functionaliteit “Toevoegen aan winkelwagentje” wilt hebben voor gast- of anonieme gebruikers op uw e-commercewebsite, dan kunt u deze kernmodule gebruiken.

Paginacache maximale leeftijd: deze module is bedoeld om de maximale tijd in te stellen dat uw browser de gegevens in het cachegeheugen moet bewaren. Standaard is deze module ingesteld op “Geen caching”; dit dient aangepast te worden naar het vereiste. Zie screenshot hieronder:

Page-cache

Optimalisatie van bandbreedte: door samengestelde CSS- en JavaScript-bestanden te kiezen onder de instelling “Bandbreedte-optimalisatie”, zorgt u ervoor dat het aantal HTTP-aanvragen wordt verlaagd wanneer een pagina wordt geladen. In plaats van veel bestanden te laden, worden slechts enkele aggregaten geladen.

Drupal-Bandwidth-optimization

Als u bovendien merkt  dat “Bandbreedte-optimalisatie” altijd is uitgeschakeld met gesloten keuzerondjes en u kunt ze niet inschakelen, dan moet u eerst naar / admin / settings / file-system gaan en vervolgens uw bestandssysteempadinstellen . Nadat u vervolgens de downloadmethode hebt ingesteld op ‘Openbaar’, kunt u zeker CSS- en JavaScript-bestanden verzamelen.

Drupal externe caching-technieken

Nu zullen we enkele van de technieken presenteren die de interactie van Drupal CMS met een externe cache regelen. Dit kan worden gedaan door de volgende modules te gebruiken:

Redis: is een open source cache-techniek die werkt met een dataset in het geheugen. Het is geoptimaliseerd voor hoogwaardige opslag en ophaling. Om meer te weten over deze module, bezoekt u Redis.

Memcache: deze cachetechniek verbetert de Drupal-toepassingsprestaties door standaard caches uit de database te verwijderen. Er zijn twee typen Memcache-modules in Drupal 8 -Memcache en Memcache Storage.

Verniscache: dit is een versneller voor de webtoepassing waarmee u uw website kunt versnellen en de belast ing van de webserver vermindert. Het is ook bekend als een caching HTTP reverse proxy. U kunt ook verschillende andere modules zoals Varnish purge en Advanced Varnish Cache gebruiken om de prestaties van uw website te versnellen.

CSS / JS-aggregatie: hoewel Drupal zijn eigen aggregatiemogelijkheden heeft, kan deze module voor CSS / JS-aggregatie, die bekend staat als Advanced CSS / JS Aggregation, deze mogelijkheden aanzienlijk verbeteren door een effectievere benadering van caching, bestandsgroepering en compressie te bieden.

“Drupal kan alles waarvan je ooit hebt gedroomd.” – Dries Buytaert

Ja, treffend gezegd, door Dries Buytaert, kan Drupal je helpen je dromen waar te maken. Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in hoe je futuristische webtoepassingen kunt ontwikkelen met Drupal.

Hoe de databaseprestaties verbeteren en meer flexibiliteit introduceren?

Om uw database klaar te maken voor Big Data-implementatie, integratie, optimalisatie en onderhoud, raden wij u aan,naast het introduceren van programma’s als Varnish en Redis, MariaDB in plaats van MySQL te gebruiken.

MariaDB converteert gegevens in gestructureerde informatie in veel verschillende webtoepassingen. Er zijn verschillende voordelen van MariaDB als het gaat om prestaties en functies, zoals betere opslaglocaties. Bovendien ondersteunt het TokuDB op zijn beurt big data verwerking voor grote ondernemingen en zakelijke gebruikers.

In MariaDB vervangen databasemotoren Aria en XtraDBMySQL’sMyISAM en InnoDB. Aria maakt betere caching mogelijk in termen van schijfintensieve bewerkingen. Als het gaat om omgevingen met hoge belasting, elimineert XtraDB van Percona alle InnoDB-problemen met stabiliteit en trage prestaties. Om query’s tijdelijke tabellen te versnellen, gebruikt u Aria.

Schakel uw webserver van Apache HTTP-server naar NGINX

Hoewel Apache HTTP-server een van de meest populaire open source-webservers is die de afgelopen twintig jaar het internet heeft aangedreven, heeft het zijn beperkingen als het gaat om het omgaan met sites met hogere verkeersniveaus en ook websites met rijkere webpagina’s.

Bovendien kan NGINX met minimale middelen een groot aantal gelijktijdige gebruikers beheren en ook dat verbruikt minder geheugen dan Apache.

U moet getuige zijn van belangrijke veranderingen in de manier waarop webapps vandaag worden gebouwd met behulp van microservices en lichtgewicht frameworks zoals Node.js en anderen om een ​​snellere time-to-market te bereiken.

Conclusie

Drupal 8 biedt ongetwijfeld een schaalbare en flexibele basis voor e-commerce websites. Bent u geïnteresseerd om uw Drupal e-commerce website te optimaliseren? Werk samen met onze experts op het gebied van e-commerceontwikkeling om uw droomproject tot een realiteit te maken. U kunt ook een gesprek met hen beginnen of een gezonde discussie starten door uw opmerkingen hieronder te laten.

Related Articles

8 prominente redenen waarom Drupal wordt gezien als hetmeest veilige CMS

  • April 19, 2018

Drupal is het op drie na meest gebruikte CMS ter wereld en wordt beschouwd als het veiligste van de drie […]

Waarom bedrijven kiezen voor Drupal voor de ontwikkeling van futuristische web apps

  • November 30, 2017

Het web evolueert continu en dat geldt ook voor het verwachtingsniveau van consumenten. Het digitale landschap van vandaag wordt gekenmerkt […]

Leave Comment