Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

TYPO3 en Neos gaan eigen weg

De Type3 associatie en het Neos team hebben onderhandelingen gestart over het scheiden van het Neos project van de Typo3 associatie. Neos was oorspronkelijk bedoeld om de opvolger te worden van het Typo3 CMS systeem; het heeft zich continu ontwikkeld sindsdien en trekt nu een behoorlijk aantal gebruikers aan.

typo3neos

Uit dit proces is uiteindelijk gebleken dat Typo3 CMS en Neos twee verschillende producten zijn. Dit in acht nemend, hebben de Typo3 associatie, het Typo3 team, en het Neos team besloten dat het scheiden van het project op organisatorisch niveau het Neos project zal helpen in het focussen op de eigen productie strategie en een infrastructuur die is gericht op de eigen behoeften en kansen.

De Typo3 associatie en het Neos team zijn in overleg over de details van de transitieperiode. Omdat de Typo3 associatie zich verder wil ontwikkelen in een meer democratische en transparante organisatie, zullen haar leden gevraagd worden om te stemmen voor de hoeveelheid steun die de associatie moet verlenen aan het Neos team gedurende deze transitie periode en verder.

Het doorvoeren van Neos in haar eigen wettelijke en technische infrastructuur is gepland als een cooperatief proces om frictie en verspillen van energie te vermijden. Het Typo3 team en het Neos team menen dat beide communities blijven bestaan door vriendschappen die zijn ontwikkeld door de jaren heen en door gedeelde technologie.

Het werk aan Neos en het onderliggende PHP framework Flow begon in 2006. Met de scheiding heeft men er vertrouwen in dat zowel Neos en Typo3 versterkt wordt. Men kijkt dan ook gezamenlijk uit naar de toekomst.

Soms gebeuren dingen zonder dat men het echt doorheeft – zoals de geplande scheiding tussen de Typo3 associatie en het Neos team. De redenen kan men vinden in de organisaties van deze twee projecten, zoals in de officiele berichtgeving staat. Hoe dan ook, men is er zeker van dat beide projecten voordeel zullen halen uit de komende scheiding.

Neem contact met ons op als u een TYPO3 Specialist nodig heeft voor uw TYPO3 project. Voor meer informatie, zie http://helios-solutions.nl/technology/typo3-cms-website-maken/

Related Articles

Leave Comment