Helios Solutions

loading icon
Slide backgroundimage
Raja Speet
project managers
Jouw project managers in India
helpen de communicatie en culture
barrières te overbruggen
Bastiaan Terhorst

WordPress versus Drupal – Vind de beste CMS om je online presentatie te verbeteren

3 min. read time

WordPress versus Drupal

In dit tijdperk van digitale transformatie is een zakelijk imperatief voor elke onderneming een zinvolle en winstgevende online aanwezigheid. En een CMS speelt een vitale rol bij het stimuleren van bedrijven om hun online onderneming te realiseren.

Het plukken van de juiste CMS voor uw bedrijf is echter een ontmoedigende taak, omdat er zeer veel keuze is. In dit artikel bespreken we twee populaire CMS’s, WordPress en Drupal. En wanneer deze het best bij u past.

 

Welke factoren moet u overwegen bij het kiezen van een CMS?

Als web ontwikkelingsagentschap doen we een poging om de projectvereisten te begrijpen voordat we u een bepaald platform adviseren. Hier zijn enkele essentiële bepalende factoren om u in staat te stellen uw goede CMS te bepalen:

 • Het niveau van complicatie van de architectuur en taxonomie.
 • Het aantal bijdragen.
 • Vereisten van workflow en publicatie flow.
 • Niveau van vaardigheden tussen medewerkers en beheerders.
 • Het doel van de website – bedoeld om producten te verkopen of informatie te tonen.
 • Moeten we een complexe architectuur creëren?

 

Belangrijkste verschillen tussen WordPress en Drupal

Laten we eens kijken naar de primaire verschillen tussen deze CMS’s op basis van de volgende criteria, zodat u uw behoeften op elkaar kan afstemmen en beslissen welke het beste past bij uw bedrijf.

Gemakkelijkheid van aanpassingen - WordPress is veel flexibeler als het gaat om ontwerp en een makkelijke keuze voor niet-CMS-experts. Terwijl Drupal nogal robuuster is in termen van backend-aanpassing, kan het ook functioneren als een API of ontkoppelde architectuur.

Met Drupal kunt u specifieke rollen en machtigingen gemakkelijk aanpassen, omdat het een betere kern heeft, maar bij ontwikkeling en onderhoud is het een fractie duurder dan WordPress.

Een WordPress-site is aan de andere kant makkelijk te begrijpen en te begrijpen, zelfs door niet-deskundigen.

Functionele capaciteit - Zou u het op prijs stellen als bepaalde functies niet werken, wat tot een algehele invloed op de gebruikerservaring leidt? Niet echt! Dit is ook hetzelfde met uw eindgebruikers.

Veel Drupal ontwikkelaars hebben erop gewezen dat Drupal versus WordPress, Drupal complexer is en deze complexiteit bevordert ook geavanceerde functionaliteit.

Bijvoorbeeld, u heeft meerdere inhoudstypen nodig op uw website; Drupal heeft deze functies ingebouwd. Bovendien beschikt het over geavanceerde gebruikersrechten. Zo kunt u uw site aanpassen volgens uw eigen eis en het goede is dat uw Drupal-site is uitgerust om groot verkeer en inhoud te behandelen.

WordPress, integendeel, is niet zo efficiënt in het verwerken van enorm verkeer. Echter, het is meer geschikt voor bedrijven die de makkelijke route willen maken en hun site aanpassen met behulp van gratis WordPress-thema’s.

Als u zich niet op uw gemak voelt met Drupal, dan kunt u kiezen voor onze Drupal-ontwikkelingsdiensten en u krijgt een elegante en eigenschap rijke website ontwikkeld.

Beveiliging - Deze dimensie is de meest effectieve differentiator tussen deze twee CMS’s. Drupal is het meest gewilde CMS in de overheidssectoren. Bijvoorbeeld, de officiële websites van de regering van de VS, Frankrijk en Nieuw-Zeeland zijn gebouwd op Drupal:

Dit spreekt boekdelen over de Drupal-beveiliging, omdat dit platform is gebaseerd op strikte coderingsnormen en biedt tools die veilige coderingspraktijken garanderen.

Bovendien heeft het een rijke gemeenschap van meer dan een miljoen ontwikkelaars, trainers, ontwerpers, coördinatoren, strategen, sponsors, etc. samenwerken om ervoor te zorgen dat er geen kwetsbaarheden in het platform zijn. In het geval dat er sprake is van een beveiligingsgat, kan het beveiligingsteam het zo snel mogelijk aanpakken.

WordPress heeft deze beveiligingsopdracht nog niet ingevuld. WordPress is op zichzelf niet kwetsbaar, maar als u de WordPress plugins zonder precizie kiest, dan kan u uiteindelijk zeer kwetsbaar zijn voor exploitaties.

SEO-vriendelijkheid - Zoekmachine optimalisatie is cruciaal voor het succes van elke website die wil richten op zoekmachines. Bovendien is het ook nodig om mensen naar je conversietrechter te trekken.

De online ruimte is zeer competitief en u moet zich tussen miljoenen concurrenten onderscheiden. Zowel Drupal als WordPress zijn gebouwd met SEO in het achterhoofd.

Er zijn veel plugins die u in staat stellen de ware SEO-mogelijkheden van WordPress, zoals Yoast of All in One Pack, uit te brengen. Deze plugins maken niet alleen geavanceerde SEO gemakkelijker op WordPress, maar geven ook een boost voor uw optimalisatie-inspanningen.

Drupal heeft ook zeer goede SEO mogelijkheid buiten de kassa. Het bevat talrijke modules om u te helpen met uw SEO-activiteiten en webstatistieken. In tegenstelling tot WordPress is Drupal uitgerust om aanpasbare meta-tags en titel-gebaseerde URL-nodes voor uw website automatisch te maken. Bovendien ondersteunt het ook de integratie van Google Analytics, RDF en geavanceerde SEO-functies.

Het belangrijkste verschil tussen de SEO-mogelijkheden van deze twee platformen is dat uw zou betalen voor Drupal SEO, afhankelijk van de expertise van uw Drupal-ontwikkelaar om het volledige potentieel van SEO modules te benutten.

Ons team van WordPress-ontwikkeling experts kunnen sites voor kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijk ontwerpen en ontwikkelen, terwijl Drupal het voorkeurs platform is voor organisaties op het niveau van grote ondernemingen of overheidsinstellingen.

 

Afsluitend!

Voordat u bepaalt welke CMS u voor uw bedrijf wilt kiezen, moet u volledig begrijpen wat u precies wilt doen. Dit lijkt triviaal te zijn, maar we denken dat dit het belangrijkste is om te overwegen.

U moet niet beginnen met de gedachte dat ik deze CMS wil gebruiken, tenzij en tot aan uw organisatorische vereiste dat u Drupal of WordPress moet gebruiken. In plaats daarvan moet je beginnen met vragen als:

 • Wat is het doel van het bouwen van deze site?
 • Wie zal deze site gebruiken (vanuit het perspectief van de bezoeker en de beheerder)?
 • Wat doet de site – dingen verkopen, inhoud publiceren of informatie verstrekken?
 • Waar zou deze site gehost worden?
 • Wie gaat het onderhouden en hoe?

Zodra u alle antwoorden hebt, moet u alleen nog beslissen over een CMS.

Welk CMS zit achter uw website? Wilt u nog andere criteria toevoegen voor het kiezen van een CMS? We zouden graag van u horen; laten we nu een gesprek starten!

Related Articles

In-house Web Development tegenover Outsourcen: wat zijn de risico’s en wat levert het op?

 • May 4, 2018

Heeft u een eigen website? Het niet hebben van een website, in dit digitale tijdperk, betekent dat je een belangrijke […]

Top 5 trends die de UI vormen in 2018 en daarna

 • February 22, 2018

Het design landschap van de UI is zeer bewegelijk. Om concurrerend te blijven in deze snel veranderende omgeving moet je […]

In 2018 op zoek naar een efficiënte CMS? Dit moet je beslissen!

 • January 19, 2018

Het einde van het jaar is voor elk bedrijf een perfect moment om het jaar te evalueren, om lessen te […]

Leave Comment